Blog

Permanent opholdstilladelse til unge mellem 18-19 år

Er du ung mellem 17-20 år og har du ikke permanent opholdstilladelse endnu, skal du huske at søge inden du fylder 20 år. Det er fordi der er ganske særlige regler for unge, som har boet i Danmark hele deres liv og ønsker at blive boende.

Hvis du ikke søger om en permanent opholdstilladelse, inden du bliver 20 år, skal du opfylde alle de betingelser som alle andre udlændinge, uanset om du er født i Danmark eller ej. Denne enestående mulighed for at opnå permanent opholdstilladelse, og ikke skulle tænke på det fremover er kun gældende hvis man har haft uafbrudt skolegang, og kan dokumentere dette. Hvis du er blevet færdig med skolen, skal du være på gymnasium eller i arbejde for at leve op til kravene.

Man kan tidligst søge 3 mdr. inden man bliver 18 år, og senest dagen før man fylder 20 år. Det vil sige at man skal huske at gøre det i denne periode, når man er mellem 17 og 20 år. Det er vigtigt, at man får søgt i denne periode, for at komme under disse særlige regler.

Et af kravene er, at man har boet de seneste 8 år i Danmark, og har gode danskkundskaber. Det vil sige man skal være bestået 9. klasses dansk prøve. Derudover må man ikke have noget offentlig gæld, det vil sige at man ikke må have modtaget kontanthjælp eller andet fra kommunen.

En permanent opholdstilladelse gør at man opfylder betingelserne til at opnå dansk statsborgerskab. Man skal nemlig bruge en dansk permanent opholdstilladelse før man kan søge om dansk statsborgerskab.

Er du allerede fyldt 20 år, og ønsker permanent opholdstilladelse, skal du opfylde de følgende krav som er listet under permanent opholdstilladelse under ‘opholdstilladelse’.

Der er rigtige mange unge, som har haft opholdstilladelse igennem deres forældre, og de skal huske, at når de bliver 18 år, skal de have deres egen opholdstilladelse. Det er der rigtige mange der godt ved. Det er dog de færreste der ved, at de faktisk kan opnå en permanent opholdstilladelse. Vi ser mange unge som kommer til os, efter de er fyldt 20 år og gerne vil have permanent opholdstilladelse, og så skal de opfylde alle kravene til en almindelig permanent opholdstilladelse. De skal opfylde kravene, selvom de er født i landet og har stærk tilknytning til Danmark.

Man kan søge med sit NemID, og man skal huske at vedlægge sine relevante bilag. Du er velkommen til at komme forbi kontoret, hvis du ønsker en samtale eller hjælp til din sag.

ArabicDanishEnglishSpanish