Ægtepagt med udenlandsk ægtefælle:

Hvis man aftaler særeje i et ægteskab skal det dokumenteres ved oprettelse af en ægtepagt. Det kan aftales hvad der skal deles og hvad der ikke skal deles, såfremt man skal skilles eller er på vej til det.

Ægtepagt med udenlandsk ægtefælle:

En af de ægtepagter der bliver oprettet mange af er i forbindelige med familiesammenføring af en udenlandsk ægtefælle til en herboende person. Ægtefællen i Danmark vil gerne have lavet en ægtepagt hvor der oprettes særeje til parten i DK, men hvor det langsomt nedtrappes, så der efter 10 år ægteskab er normal formuefælleskab.

Det kan aftales lige præcis hvem der skal have hvad og hvordan formuen skal deles, eller at man tager hvad man kom med. Aftalen som bliver kaldt en ægtepagt eller også en prenup, skal tinglyses hvilken vil sige den skal registeret som koster et gebyr til staten.

Det er typisk de par der opretter særejeægtepagter som har en betydelig forskel på deres formuer. Hvor den ene part gerne vil beholde dens formue ved en evt. skilsmisse.

Der kan oprettes flere forskellige slags typer af særeje. Udover at der kan vælges specifikke ejendele der skal være rent særeje, kan der også lave tidsbegrænset, brøkdel særeje, fx hvor den ene part har særeje over 90%.

Skilsmissesæreje

Skilsmissesæreje betyder at der foreligger særeje ved skilsmisse, men ved død skal der gælde almindelig formuefælleskabs bodeling.

Kombinationssæreje

 

Brøkdelssæreje