Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/opstartafvirksomhed.net/nemfamiliesammenfoering.dk/wp-content/themes/lawyeria/includes/metaboxes/init.php on line 724

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/opstartafvirksomhed.net/nemfamiliesammenfoering.dk/wp-content/themes/lawyeria/includes/metaboxes/init.php on line 724
Boligkravslisten i forbindelse med familiesammenføring - NEM

Blog

Boligkravslisten i forbindelse med familiesammenføring

Én af betingelserne for at få familiesammenføring er, at herboendes bolig ikke må ligge i et område, som er omfattet af boligkravslisten.

Boligkravslisten kaldes i folkemunde ghettolisten.

Områderne fremgår af bekendtgørelse om boligkravslisten for ægtefællesammenføring jf. udlændingelovens § 9, stk. 7.

De kriterier der ligges vægt på ved vurderingen af, om et boligområde skal på boligkravslisten, står i § 1 i bekendtgørelse om boligkravslisten for ægtefællesammenføring.

Der stilles fire kriterier:

Hvis 2 ud af 4 kriterier er ”opfyldt” i det almene boligområde med mindst 1000 beboere kommer boligområdet på boligkravsområdet.

 1. Det første kriterium fremgår af bekendtgørelsens § 1 stk. 1. Første kriterium er, at andelen af beboere i alderen 18-64 år der uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse, overstiger 40 % opgjort som gennemsnit over de 2 år.
 2. Det andet oplistede kriterium fremgår af bekendtgørelsens § 1 stk. 2 og fastsætter at hvis antallet af dømte for overtrædelse af straffeloven, lov om våben og eksplosivstoffer eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,7 % af antallet af beboere på 18 år og derudover opgjort som gennemsnit over de seneste 2 år er det et kriterium som kan føre til, at et boligområde kommer på boligkravslisten.
 3. Bekendtgørelsens § 1 stk. 3 fastsætter kriteriet, at hvis andelen af beboere i alderen fra 30-59 år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 % er der også risiko for, at boligen ligger på boligkravslisten. Der indgår alene uddannelser som er gennemført eller godkendt i Danmark.
 4. Sidste kriterium er, at den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i område eksklusive uddannelsessøgende udgør mindre end 55 % af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

  Som angivet skal 2 af ovenstående 4 kriterier være til stede, hvis det sted man bor, skal være på boligkravslisten.

  Boligkravslisten kan findes på Udlændingestyrelsens hjemmeside. Boligkravslisten ændrer sig og nye boligområder kommer på listen, mens nogle områder forsvinder.
  Din bolig må ikke være omfattet af boligkravslisten på det tidspunkt, hvor din ægtefælle/samlever søger om familiesammenføring.

  Hvis det sted du bor, kommer på listen efter ansøgningen er indgivet har det ikke betydning for din sag. Du kan i visse tilfælde fravige kravet om, at din bolig ikke må være på boligkravslisten. Det kan man gøre, hvis man har hjemmeboende mindreårige børn med selvstændig tilknytning til Danmark eller har samvær med mindreårige særbørn eller hvis man er alvorligt syg eller har et alvorligt handicap.

AlbanianArabicChinese (Simplified)CroatianDanishEnglishFilipinoFrenchHindiItalianJapaneseKoreanKurdish (Kurmanji)PunjabiSerbianSomaliSpanishSudaneseUrduVietnamese